Hi ha tot un camí per recorrer
Hi ha tot un camí per recorrer

 

 

 

Història

 

El FAR va néixer l’any 2007 a la ciutat de Sabadell fruit de la iniciativa d’una dona l’Ester Gil Massagué, afectada de càncer de mama, que va reunir un grup de familiars, amics i gent del seu entorn, tenint com a únic objectiu fer més portable el procés de la malaltia. Volia que la gent se sentís acompanyada i recolzada.

Volia muntar una associació on els malalts poguessin ajudar-se els uns als altres explicant les seves pròpies experiències, i fer entendre que passar per el càncer no sempre equival a morir.

La primera feina era escollir un nom, clar, que expliques per si sol el que representàvem, un punt de referència, una llum i que millor que un Far per guiar-nos.

Les primeres reunions a casa l’Ester, compartint sopars i rialles anavem formant tot l’engranatge i aparegueren els primers voluntaris i amb ells els primers tallers.

A les hores ens varem adonar que calia formalitzar l’associació, constituir-nos com entitat i nasqué EL FAR, Associació per dones amb càncer.

Actualment degut a la incorporació d’homes a l’associació i amb la voluntat de poder ajudar a totes les tipologies de càncer varem decidir canviar el nom a EL FAR, Associació per persones amb càncer.

Durant aquest anys em crescut, i molts s’han quedat per el camí, com és el cas de la nostre fundadora. Però la seva emprèn-te perdura entre nosaltres deixant un llegat de continuïtat.

Els membre del FAR ens avoquem sense afany de lucre i des del cor, aportant les nostres capacitats i experiències, tant personals com professionals per continuar essent una llum per tots els malalts oncològics.

Actualment atenem a un centenar d’usuari i les seves famílies. Estem inscrits en el registre municipal d’entitats i formem part del Consell de Salut.

Contacte:

EL Far

Associació per a persones amb càncer 

Teléfono: +34 692599681

e-mail: somelfar@hotmail.com

Segueix-nos en el blog.

http://somelfar.blogspot.com.es/